Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου

Η Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου βρίσκεται 5 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Σκούρτα και θεμελιώθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1993 από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Ιερώνυμο (νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος).

Εκτός απ’το καθολικό της Μονής, θεμελιώθηκε ο ξενώνας φιλοξενίας ασθενών και η πτέρυγα του ξενώνα, όπου σήμερα αποτελεί το χώρο εγκαταβίωσης των μοναχών.

Η αδελφότητα εγκαταστάθηκε την 1η Ιουλίου 1998. Οι αδελφές ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών και την αγιογραφία. Επίσης, κατασκευάζουν λαμπάδες και λιβάνι από καθαρό κερί.

Εικόνα της Αγ.Άννας

Στο μοναστήρι βρίσκεται από τις 2 Δεκεμβρίου του 2006 η θαυματουργή εικόνα της Αγ.Αννας. Προέρχεται απ’το ναό της Αγ.Φωτεινής της Σμύρνης. Άπειρα θαύματα τεκνοποίησης κάνει η χάρη της. Η εικόνα είναι τόσο ζωντανή, που νομίζεις ότι σου μιλάει. Δείχνει την Αγία Άννα να κρατάει από τους ώμους την Παναγία ως παιδούλα.

Τρόπος πρόσβασης

Για να πάει κάποιος στη Μονή απ’τα Δερβενοχώρια ακολουθεί το δρόμο απ’τα Σκούρτα προς  Σχηματάρι (θα την συναντήσει περίπου στα 5 χιλιόμετρα), ενώ όσοι έρχονται από Σχηματάρι θα ακολουθήσουν τη διαδρομη Οινόη-Αγ.Θωμάς-Κλειδί-Σκούρτα. Την Μονή θα την συναντήσει μεταξύ Κλειδίου και Σκούρτων.

(περίπου 5 χιλιόμετρα από Δερβενοχώρια)

iera-moni-analipseos-kiriouiera-moni-analipseos-kiriou

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Μας στηριζουν

Δελτίο Νέων

 

                                Ανασκόπηση 2015

 

Ο σύλλογός μας

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, σε μια προσπάθεια των νέων της περιοχής να διατηρήσουμε όλα εκείνα που κινδύνευαν να περιέλθουν σε αφάνεια. Σκοπός και στόχος του Συλλόγου μας είναι η διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δερβενοχωρίων, η ευαισθητοποίηση των κατοίκων, και ιδιαιτέρως των νέων, γύρω από τα προβλήματα του τόπου μας, η ανάδειξη της περιοχής μας και η παροχή όλων εκείνων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.