Ιερά Μονή Αγιών Νηπίων

Η Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων ιδρύθηκε το έτος 2000 με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Νηπίων, που θανατώθηκαν από τον Ηρώδη κατά τους χρόνους της γεννήσεως του Χριστού. Όταν ο Ηρώδης διαπίστωσε, ότι τον ενέπαιξαν οι Μάγοι και δεν επέστρεψαν σ' αυτόν, όπως τούς διέταξε ο Άγγελος, αλλά από άλλη οδό γύρισαν στην πατρίδα τους, τότε θύμωσε πάρα πολύ και διέταξε τους στρατιώτες του και φόνευσαν όλα τα βρέφη και τα νήπια της Βηθλεέμ και των γύρω χωρίων νομίζοντας έτσι, ότι θα θανατώσει τον νεογεννηθέντα Χριστό. Όμως απατήθηκε, γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εμποδίσει το θέλημα του θεού. Έτσι έγινε αιτία για τα Νήπια να κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών. Τα εγκαίνια του Καθολικού της Μονής, τελέσθηκαν από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο την 17η Νοεμβρίου του έτους 2007. Σήμερα η ιερά μονή Αγίων Νηπίων αριθμεί 5 μοναχές.

Η ιερά μονή βρίσκεται στο 45ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, στο χωριό Οινόη Αττικής (πριν τα Βίλλια) και κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Μελετίου.

Τρόπος πρόσβασης

Για να πάει κάποιος στη Μονή απ’τα Δερβενοχώρια θα ακολουθήσει το δρόμο μετά την Πάνακτο προς Οινόη Αττικής (Μάζι).

(περίπου 17 χιλιόμετρα από Δερβενοχώρια)

iera-moni-agion-nipion

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Μας στηριζουν

Δελτίο Νέων

 

                                Ανασκόπηση 2015

 

Ο σύλλογός μας

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, σε μια προσπάθεια των νέων της περιοχής να διατηρήσουμε όλα εκείνα που κινδύνευαν να περιέλθουν σε αφάνεια. Σκοπός και στόχος του Συλλόγου μας είναι η διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δερβενοχωρίων, η ευαισθητοποίηση των κατοίκων, και ιδιαιτέρως των νέων, γύρω από τα προβλήματα του τόπου μας, η ανάδειξη της περιοχής μας και η παροχή όλων εκείνων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.